Kunstenaars

Het forum Zin in kunst is in 2017 gegroeid uit het vroegere Kunstforum.  Het telt een twintigtal leden en bestaat uit algemene leden, een beperkte kerngroep en een voorzitter.  Het staat open voor alle kunstenaars die in Gooik wonen of er cultureel verankerd zijn. 

De voorzitter reflecteert samen met de leden van de kerngroep over  de te volgen strategie, denkt na over nieuwe projecten en initiatieven, bereidt de tentoonstellingen en de vergaderingen voor en stelt de agenda van de algemene vergadering op.

De algemene vergadering denkt samen met de leden van de kerngroep na over de uitvoering van de voorgestelde projecten, brengt ideeën aan en helpt bij de praktische uitwerking van de initiatieven.  Kortom, van elk lid wordt een actieve  en constructieve deelname verwacht.

Het forum Zin in kunstbiedt Gooikse kunstenaars de kans van gedachten te wisselen over hun persoonlijke artistieke projecten.   Via discussie en reflectie kunnen ze op die manier nieuwe ideeën opdoen en hun artistieke horizon verruimen.  Ook het bijwonen van workshops, gegeven door collega’s van binnen en buiten de gemeente, geeft een extra artistieke input.

Het forum Zin in kunstbiedt zijn kunstenaars de kans van jaarlijks in groep tentoon te stellen in het kunstencentrum De Cam, tijdens een kunstroute op diverse locaties of in de ateliers van de kunstenaars. Verder bezoeken de kunstenaars  het atelier van een verwant kunstenaar, wonen ze tentoonstellingen bij, maken ze jaarlijks een artistieke excursie en participeren ze aan een of ander artistiek evenement dat als inspiratiebron kan dienen voor een nieuw artistiek project.  Het deelnemen aan gemeenschappelijke activiteiten geeft de groep meer samenhang en artistieke coherentie.

Het forum Zin in kunst  wil ook een meerwaarde zijn voor de lokale en ruimere maatschappelijke omgeving. Daarom werken ze regelmatig samen met de plaatselijke scholen en academies, met woonzorgcentra en bedrijven. Verder wil het forum zijn artistieke realisaties gedurende langere tijd tonen in plaatselijke, publieke ruimtes.

 

Hilde Maton

Schilderkunst

Het doel van kunst is niet de ervaring van een plotse adrenalinestoot, wèl de geleidelijke opbouw van duurzame verwondering en sereniteit,iets dat het leven lang in beslag neemt.

Patrick Jacquemijns

Richting kunst

Acryl en olieverf op doek

Pastel op papier

"People often ask me why I paint so many women.
The answer is that these are not simply paintings of women.
They are paintings of emotions."  (Steve Hanks)

Rita Callebaut

Richting kunst
Keramiek
Schilderkunst

Nina Minnebo

Mixed Media
Schilderkunst
Fotografie
Installaties

ART BEFORE DISHES

Marleen De Doncker

Richting kunst
Intuïtief oliewerk
 

 

MIEKE_HUYGHE_HP.jpg

Mieke Huyghe

Richting kunst

Steen,plexi, brons,glas en porcelein

GREETVB_HP.jpg

Greet Van Belle

Keramiek
Greet is amateur in de schilderkunst en de keramiek en werkt in een vrij atelier en thuis.

Kleuren en vormen typeren haar werken.

Danielle De Kegel

Schilderkunst
Olieverf

Vormen en kleuren uit mijn omgeving raken mij, en laat ik een nieuw leven verder leiden in een eigen kleurenpallet…

Emiel De Bolle

Richting kunst

Grafisch kunstenaar

MIEKE_HUYGHE_HP.jpg

Monique Guldemont

Richting kunst

Typografie

Jan Vercauteren

Richting kunst
Keramiek
Schilderkunst

Eddy Niels

Schilderkunst
Acryl

Dikke druppels, kleurvlekken, klodders, strepen, vegen, uitgelopen verf als dikke tranen, zo komt het werk tot leven, geleidelijk, uit een intense dans tussen toeval en ordening.

Fons Vandergraesen

Richting kunst

acryl – mixed media – aquarel - monotype

GUY_V_VRECKEM_HP.jpg

Guy Van Vreckem

Richting kunst

Gemengde technieken

Marc Dewit

Richting kunst
Keramiek
Schilderkunst